CHOOSE YOUR LANGUAGE:

OM LÄGENHETEN

OM STILLINGSÖN OCH ORUST

KARTA/HITTA HIT

TJÄNSTER OCH HUSREGLER

PRISER OCH BETALNING

AKTIVITETER OCH NÖJEN

KONTAKT

SCROLLA NED FÖR MER INFORMATION.
KLICKA PÅ EN BILD FÖR ATT SE FÖRSTORING.

AKTIVITETER OCH NÖJEN

Nedan har vi försökt sammanställa ett axplock av vad som vanligen sker här på Orust, vecka för vecka under sommaren. OBSERVERA ATT VECKORNA KANSKE INTE STÄMMER HELT, AKTIVITETERNA KAN SÅKLART FLYTTA PÅ SIG ELLER STÄLLAS IN. Längst ned på sidan finner du generell info om trevliga aktiviteter och nöjen, som vi personligen starkt kan rekommendera!


VECKA 25
Midsommarfirande på äng! Välkommen till midsommarfirande på stora ängen i slutet av grusvägen, en 5 minuters promenad från lägenheten. Öppet för alla att delta. Beklädnad och resning av midsommarstång, musikanter och dans kring stången, lotterier och härlig stämning!


VECKA 28
TRÄBÅTSFESTIVAL I SKÄRHAMN - Folkfest i två dagar i en av västkustens finaste hamnar! Marknadsstånd, aktiviteter för hela familjen och många fina träbåtar och veteranbåtar vid bryggorna. För mer info:
Klicka här!


VECKA 34
Öppna varv! I augusti är det Öppna varv på Orust - en flytande båtmässa då varven på Orust; Hallberg-Rassy Varvs AB i Ellös, Najadvarvet AB i Henån, Malö Yachts AB i Kungsviken och Nord West Yachts AB på Vindön. För mer info:
Klicka här!


VECKA 39
Hummerfiske-premiär! Första måndagen efter den 20:e september börjar hummersäsongen.


ÖVRIGA UTFLYKTSMÅL

GÖKSÄTER - Ett lantligt Ullareds mitt på Orust. Här hittar du allt från hemtextil och husgeråd till verktyg och leksaker. På 5500 kvm affärsyta finns produkter i bra kvalité till riktigt låga priser. Göksäter är inte enbart ett shopping-resmål utan i anslutning till butiken finns också cafeteria, boulebana och vandringsleder. För mer info:
Klicka här!

ALLMAGS GOLFKLUBB - 18 hålsbana med driving range endast 3 kilometer från lägenheten! För mer info:
Klicka här!

ORUST GOLFKLUBB - En seasidebana med linkskaraktär på västra Orust vid Malö Strömmar och med havsutsikt från nästan alla hål. För mer info:
Klicka här!

SLUSSENS PENSIONAT - Gammalt badpensionat några kilometer från lägenheten, som numera har restaurang och egen musikklubb med rikskända artister. För mer info och program:
Klicka här!

VANDRINGSLEDER - Här finns miltals med härliga skogspromenader längs etablerade vandringsleder och naturliga skogstigar! För mer info:
Klicka här!

LYCKORNA BRYGGA - Restaurang 1 meter över havet i Ljungskile. Mat av hög klass, lagad på högklassiga råvaror som en gång kanske simmat under restaurangen. Hyr du vår båt en vacker dag kan du ta båten hit, det går att lägga till precis utanför restaurangen! För mer info:
Klicka här!

HANDELSMAN FLINK - Titta in i handelsboden där Evert Taube en gång satt med Gustav Johansson. Ta sedan en kaffepaus på verandan och se ut över den vackra omgivningen. Gå ner till bryggan och se på när fiskarna lastar iland sin fångst till krögaren på restaurangen intill. I genuina sjöbodar kan du köpa pinfärska havskräftor, räkor, musslor, ostron och hummer allt efter vad säsongen erbjuder. Ta med dig ut "havets läckerheter" eller våra färdigpackade utflyktspåsar på en klippa eller på cykelturen. För mer info:
Klicka här!

NORDENS ARK - En oerhört fin djurpark med massor av djur, varav många är utrotningshotade. De har bland annat tiger, leopard, lodjur, varg, ormar, får, ugglor och falkar. Helt klart värt en hel dags besök! För mer info:
Klicka här!

LISEBERG - Nordens största nöjespark i Göteborg. Öppet hela sommaren. Har även mycket trevlig julmarknad. För mer info:
Klicka här!

UNIVERSEUM - Universeum är Nordens största Science Center och ligger i Göteborg. Perfekt familjeupplevelse med massor av spännande aktiviteter och upplevelser inom naturvetenskap, teknik och matematik. Bland annat tropisk skog med lösgående apor! För mer info:
Klicka här!

SLOTTSSKOGEN - I mer än hundra år har Slottsskogen varit en park dit man sökt sig för avkoppling, motion och rekreation. Idag finns här något för alla - stora gräsmattor för picknick och lek, djurpark, motionsslingor och aktiviteter för alla åldrar. För mer info:
Klicka här!

HAVETS HUS I LYSEKIL - Havet och dess djurliv väcker beundran och förundran hos många människor. Vissa djur har vackra färger, andra byter kön och någon har tänder i magen. På Havets Hus finns över 100 fascinerande arter, från småfläckig rödhaj till död mans hand. Alla hemmahörande eller på besök i Västerhavet. För mer info:
Klicka här!

KÄRINGÖN - Käringön är ett typiskt bohusländskt fiskesamhälle. Här bor cirka 130 personer året runt. 180 av öns 200 hus är byggda före år 1920. Oerhört vacker natur och miljö! För mer info:
Klicka här!

GULLHOLMEN - Gullholmen är en i många stycken unik ö med anor från 1200-talet. Gullholmen erbjuder en fantastisk miljö i Bohusläns ytterskärgård med ett aktivt båtliv, rekreation i naturskyddade områden, bad, fiske, samt en unik bebyggelse och miljö på Gullholmen som idag betraktas som Sveriges mest tätbebyggda ö. För mer info:
Klicka här!

ÅSTOL - Med Marstrandsfjorden i söder och Tjörn i norr ligger den lilla "klippan i havet" Åstol, den kanske mest kända ön på Tjörn. Att vistas här ute är en läkedom för kropp och själ. För mer info:
Klicka här!

LYSEKIL - Ett mycket trevlig samhälle en dryg timme nordväst med bil (och bilfärja). En riktig sommarstad med massor av aktiviteter, festivaler, konserter, cafeer och uteliv. För mer info:
Klicka här!

BOHUS FÄSTNING - Fästningen är Kungälvs stora besöksattraktion som lockar med mäktiga murar, fuktiga kasematter och fängelsehålor. Under sommaren finns dagliga guidningar. Följ med medeltidsklädda guider som berättar om fästningens spännande historia! För mer info:
Klicka här!

SUNDSBY SÄTERI - Få platser är så vackra som Sundsby säteri med omgivning. Vackert inbäddad bland lövskogar, havsvikar och berg är det beläget på ön Mjörn i Tjörns kommun. Den nyss anlagda karpstigen längs karpdammen leder fram till den natursköna parken och dess byggnader där KaffeHuset har servering i huvudbyggnadens nedre våning. För mer info:
Klicka här!